Ali Fuat Başgil Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Küplüce Mahallesi Nuribey Caddesi No 13 Üsküdar İstanbul
Vizyon
Ülkesinin kalkınmasını ve milletinin refahını gaye edinmiş, milli ve manevi değerlerine sadık, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve donanıma sahip, evrensel değerleri benimsemiş, doğayı ve insanı seven, bir üst eğitime hazır gençlerin yetişebileceği bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Yurdunu, milletini ve ailesini seven, milli ve manevi değerleri özümsemiş, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, sürekli değişim ve gelişime açık, çalışmayı ve üretmeyi ilke edinmiş, insanları ve doğayı seven-koruyan, fikri hür vicdanı hür, bir üst eğitime hazır gençler yetiştirmektir.
Başarılar
İslam Olimpiyatları ödülü, Akıl Oyunları İlçe İkinciliği, Futsal Çeyrek Final başarısı, Basketbol Anadolu yakası şampiyonu, Teakwando şampiyonluğu, Masatenisi yarı final başarısı,Judo Şampiyonası 4.lüğü, Jodu Minikler Avrupa Şampiyonası 2.liği
Öğretim Şekli :Tekli
İngilizce, Arapça
Ulaşım
Üsküdardan 11C otobüsü ile ve ya Kadıköy iskeleden kalkan Kirazlıtepe minibüsleriyle okula ulaşım sağlanabilir. Okulumuz Burhaniye Münevver Ayaşlı Kültür Merkezi durağına 50 metre mesafede bulunmaktadır. Küplüce Meydanından gelmek isteyenler Kadıköy minibüsleri ile Münevver Ayaşlı Kültür Merkezi´ne gelerek okulumuza ulaşabilirler.
Küplüce Mahallesi Nuribey Caddesi No 13 Üsküdar İstanbul
400 metre
Sportif Etkinlikler
Futbol Turnuvası, Basketbol Turnuvası, Voleybol Turnuvası, Atletizm, Akıl Ve zeka oyunları ,Judo, Badminton, Karate, Masa tenesi
Proje Çalışmaları
Kitap Okuma Projesi, Yetim Kardeşim Projesi, Kardeş Okul Projesi,Halep e yardım kampanyası projesi, Oyuncak Kampanyası Projemiz, Namazda diriliş projesi
Diğer Hususlar
Otlukbeli imamhatip ortaokul mescidi Okul Aile Birliğimiz tarafından yaptırılmıştır. Ayrıca okulumuz Afrika ülkesi ÇAD´da su kuyusu açmıştır.